Werken bij SRON

Onze teams

Netherlands Institute for Space Research

Onze Teams

Astrophysics Science Programma

Onze astrofysici ontrafelen de geschiedenis van het heelal, van de eerste sterren en zwarte gaten tot en met de grootschalige structuur. Hiervoor ontwikkelen zij ook nieuwe ruimteinstrumenten, én algoritmen om hun data te interpreteren.

Meer over Astrophysics op sron.nl

Exoplanets Science Programma

Onze exoplaneetwetenschappers bestuderen de evolutie en vorming van planeten buiten ons eigen zonnestelsel, hun karakteristieken voor bewoonbaarheid en hun mogelijkheden voor leven. Hiervoor ontwikkelen zij ook nieuwe ruimteinstrumenten, én algoritmen om hun data te interpreteren.

Meer over Exoplanets op sron.nl

Mari Martinez Velarte, Postdoctoral Scientist in SRON Earth Group

Earth Science Programma

Onze wetenschappers van programma Earth streven naar een beter begrip van het klimaat en de luchtkwaliteit op Aarde. Ze kijken naar de rol van broeikasgassen en aërosolen in de atmosfeer. Hiervoor ontwikkelen zij ook nieuwe ruimteinstrumenten, én algoritmen om hun data te interpreteren.

Meer over Earth op sron.nl

Technology Science Programma

De wetenschappers in ons technologieprogramma ontwikkelen grensverleggende technologieën. Die technologie maakt doorbraken mogelijk in het onderzoek van de atmosfeer van de Aarde, de karakterisatie van exoplaneten, en in de astrofysica, van Röntgen tot infrarood.

Meer over Technology op sron.nl

Instrument Science Group

De onderzoekers in onze Instrument Science groep vertalen technologische doorbraken naar nieuwe ruimteinstrumenten. Zij combineren hun kennis van instrumentenfysica, zoals optica, lithografie en cryogene systemen, met expertise in systeemengineering en projectmanagement.

Meer over Instrument Science op sron.nl

Engineering Group

Onze ingenieurs en technici garanderen de extreem hoge kwaliteit die nodig is in de ruimte. We kunnen op ze rekenen voor het mechanische, elektrotechnische en softwarematige ontwerp en de realisatie op hoog niveau van de instrumenten en opstellingen binnen onze programma’s.

Meer over Engineering op sron.nl

General Support
General Support Group

Binnen onze General Support Groep vallen alle teams waarvan de mensen mogelijk maken dat wetenschappers en experts onze missie bereiken. Dat zijn onze secretariaten en de afdelingen Housing & Facility, ICT, Human Resources, Finance & Control, Project Office en Communicatie & Mediarelaties.

Bekijk ons organogram op sron.nl