Werken bij SRON

Stages en afstuderen

SRON Netherlands Institute for Space Research
Wil jij kennismaken met gedreven specialisten uit de hele wereld, in een fascinerende mix van wetenschap en technologie? Kom stage lopen of afstuderen bij SRON Netherlands Institute for Space Research.

Binnen alle groepen bij SRON zijn regelmatig mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten voor studenten van Nederlandse universiteiten of studenten met een EU nationaliteit. Studenten in bijvoorbeeld sterrenkunde, natuurkunde, aardwetenschappen en techniek, maar ook HBO-studenten in aanverwante disciplines zijn van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen. Dat kan via het aanmeldformulier op onze corporate site. (Je bent nu op www.werkenbijsron.nl)

“Wij werken aan nieuwe manieren om met ruimtetechnologie de grenzen te verleggen van wat we kunnen weten. Alles wat je bij ons onderzoekt, of ontwerpt of maakt, helpt ons daarin een stapje verder. Je kunt leren van mensen die buitengewoon goed zijn in uitzonderlijke dingen, en je kunt ervaring opdoen met bijzondere machines, technieken en computerprogramma’s. We geven je graag een serieuze opdracht waarmee we ook jouw zelstandigheid op de proef stellen.”

Peter Paul Kooijman

Manager Mechanical Engineering

Tijdens mijn stage in het Earth programma bij SRON heb ik onderzoek gedaan naar methaan-uitstoot van grote vervuilers. Door analyse van TROPOMI data hebben we wereldwijd grote methaanbronnen gelokaliseerd.
Mijn stage is zo goed bevallen dat ik ook mijn afstudeerproject bij SRON heb uitgevoerd, dit maal over lokalisatie van koolstofmonoxide bronnen. Doordat ik al stage-ervaring had, kon ik een stuk efficiënter werken tijdens mijn afstudeerproject. Ik kan de combinatie ook zeker aanraden.
De begeleiding bij SRON was uitermate goed, ik kreeg dagelijks feedback en kon altijd vragen stellen aan mijn supervisor. Wat mij het meest aansprak, was de maatschappelijke relevantie van de projecten. Een deel van mijn stageopdracht is later gepubliceerd, een publicatie waaraan ik ook mee heb mogen werken. Al met al een geweldige ervaring.

Lodewijck Foorthuis