Werken bij SRON

Stages en afstuderen

SRON Netherlands Institute for Space Research
Wil jij kennismaken met gedreven specialisten uit de hele wereld, in een fascinerende mix van wetenschap en technologie? Kom stage lopen of afstuderen bij SRON Netherlands Institute for Space Research.

Binnen alle groepen bij SRON zijn regelmatig mogelijkheden voor stages en afstudeeropdrachten voor studenten van Nederlandse universiteiten of studenten met een EU nationaliteit. Studenten in bijvoorbeeld sterrenkunde, natuurkunde, aardwetenschappen en techniek, maar ook HBO-studenten in aanverwante disciplines zijn van harte uitgenodigd om contact met ons op te nemen. Dat kan via het aanmeldformulier op onze corporate site. (Je bent nu op www.werkenbijsron.nl)

“Wij werken aan nieuwe manieren om met ruimtetechnologie de grenzen te verleggen van wat we kunnen weten. Alles wat je bij ons onderzoekt, of ontwerpt of maakt, helpt ons daarin een stapje verder. Je kunt leren van mensen die buitengewoon goed zijn in uitzonderlijke dingen, en je kunt ervaring opdoen met bijzondere machines, technieken en computerprogramma’s. We geven je graag een serieuze opdracht waarmee we ook jouw zelstandigheid op de proef stellen.”

Peter Paul Kooijman

Manager Mechanical Engineering

“Gedurende mijn stage van 6 maanden heb ik bij SRON meegewerkt aan het ontwikkelen van MKID detectoren voor in de ruimte, voor toekomstig exoplaneetonderzoek. Mijn stageopdracht was werken aan een algoritme om data uit MKIDs (detectoren) efficient te analyseren.

De tijd vloog voorbij, ik was betrokken bij een interessant project en daarnaast was ik ook welkom bij het organiseren van andere activiteiten, zoals de jaarlijkse open dag.

Het is een ervaring die ik iedereen aan kan raden. Collega’s zijn open en vriendelijk, begeleiding is goed en je krijgt de mogelijkheid om te werken met de nieuwste technologieën.”

Max van Strien

Stagair in 2017, alumnus TU Delft Space Exploration (2019)