Technisch / facilitair medewerker (v/m/x)

7 September 2022
€ 3342,- max bruto op fulltime basis
Leiden
mbo
Fulltime

Solliciteer nu

Are you our new colleague?

Ben jij de persoon die in een splinternieuw, hightech gebouw ons ruimteonderzoek wil faciliteren? We zijn op zoek naar iemand met een elektrotechnische achtergrond en passie voor gebouwtechniek.

Jij ziet het optimaal laten functioneren van al onze installaties als een uitdaging.

You and SRON Netherlands Institute for Space Research

Je gaat werken in een topinstituut met gedreven collega’s van allerlei nationaliteiten in een goed uitgerust gebouw met moderne cleanrooms, werkplaatsen, labs en kantoren op het bio Science Park in Leiden. SRON hecht grote waarde aan goede ontwikkelingsmogelijkheden en prima arbeidsvoorwaarden.

SRON is een wetenschappelijk instituut dat als missie heeft om internationaal doorbraken te bewerkstelligen op het gebied van ruimteonderzoek en observatie van de aardatmosfeer.

We hebben een sterke internationale reputatie als ‘excellent in ruimte onderzoek’. De kwaliteit en maatschappelijke relevantie van onze wetenschap is ‘world-leading’. Onze technologieontwikkeling behoort tot de beste in de wereld en mede daarom hebben we een unieke positie onder de ruimte laboratoria in Europa en zelfs wereldwijd.

Your position and team

Je gaat werken binnen de afdeling Housing & Facility (H&F) welke bestaat uit 6 enthousiaste medewerkers die elk deskundig zijn op hun eigen vakgebied binnen alle facetten van gebouwtechniek en facilitaire ondersteuning. De afdeling H&F is onderdeel van de ondersteunende staf (General Support Group). Wij beheren met elkaar de onderzoeksruimten en -faciliteiten van SRON en realiseren projecten op technisch / facilitair gebied. De faciliteiten omvatten met name laboratoria, cleanrooms, werkplaatsen en kantoren.

Your work

De werkzaamheden die je uit gaat voeren betreffen vooral het (laten) uitvoeren van onderhoud en aanpassingen van installaties en ruimten. Jij bent nauw betrokken bij het voorbereiden en uitvoeren van planmatig onderhoud. Daarnaast vallen ook het gebruik en beheer van de systemen voor onder andere cryogene vloeistoffen, gassen, schone lucht, ultra puur water en vacuüm onder het werkgebied van de afdeling H&F.

Al deze werkzaamheden doe je natuurlijk niet alleen, maar samen met je  enthousiaste collega’s onder eindverantwoordelijkheid van de H&F manager.

Onderdeel van de functie is het, bij toerbeurt, verhelpen van eventuele storingen buiten werktijd.
Daarnaast word je lid van onze Bedrijfs Hulpverlening (BHV).

Position requirements

Onze voorkeur gaat uit naar een allround collega met ervaring op het gebied van aanleg en beheer van elektrotechnische installaties die het leuk vindt om zich te verdiepen in de werktuigbouwkundige installaties. Daarom vinden we onderstaande punten belangrijk in je achtergrond:

 • Tenminste MBO-4 werk- en denkniveau, in de richting Elektrotechniek.
 • Ervaring met de NEN 1010 en NEN 3140 is een pré.
 • Daarnaast affiniteit met besturingstechniek en klimaatbeheersing of bereid hiervoor een cursus te gaan volgen.
 • Nieuws- & leergierig
 • Je vindt samenwerken leuk, maar zo nu en dan alleen is geen probleem.
 • Basis spreekvaardigheid Engels is geen must maar wel een pré.
 • Bereid om, bij toerbeurt, storingsdiensten/oproepdiensten te vervullen buiten de reguliere werktijden.
 • Bij voorkeur woonachtig in de omgeving van Leiden.
 • In bezit van BHV certificaat of bereid deze te behalen.
 • Je hebt de beschikking over eigen vervoer in verband met storingsdiensten.

What we offer

We bieden je een inspirerende en professionele werkomgeving met gedreven teams en collega’s. Goede ontwikkelingsmogelijkheden. Je wordt formeel aangenomen bij NWO-I, de institutenorganisatie van NWO waartoe we behoren. In eerste instantie bieden wij je een tijdelijk fulltime contract als Technisch / facilitair medewerker met uitzicht op een vast dienstverband. Medewerkers van NWO-I/SRON vallen onder de CAO voor Onderzoeksinstellingen. De locatie waar je komt te werken is het Bio Science Park in Leiden. De functie is ingedeeld in salarisschaal 7 met een maximum salaris van € 3.342,- bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Je krijgt daarnaast nog 8% vakantiegeld, op jaarbasis 42 vrije dagen en in december keren we een 13e maand uit. Daarnaast zijn er nog veel meer interessante secundaire arbeidsvoorwaarden waar we je graag over informeren.

Why SRON

 • Jouw kennis en kunde is meer dan welkom omdat we binnen het team graag van je willen leren;
 • Dit is een baan waar jij je persoonlijk verder kan ontwikkelen;
 • Je gaat werken in een State-of-the-art gebouw;
 • Samen met de naaste collega’s beheer jij een hagelnieuw gebouw met veel uitdagingen als het gaat om techniek;
 • Je bouwt een groot en interessant netwerk op van leveranciers en nieuwe collega’s;
 • SRON staat voor baanbrekende onderzoeken wereldwijd;
 • Goede eigentijdse arbeidsvoorwaarden.

About SRON

We have a strong international reputation as 'excellent in space research'. The quality and societal relevance of our science is considered ‘world-leading’. Our mission is to bring about breakthroughs in international space science.

Therefore our Instrument Science Group, supported on project basis by the Engineering Group, technologically enables breakthroughs in our science programmes:

Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

For more information, please contact

Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website www.sron.nl. Voor specifieke vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Hans Bosman, Manager H&F  via e-mail:  [email protected] of 06-11880655. Sollicitaties met motivatiebrief en cv ontvangen we graag via onze site www.werkenbijsron.nl.

Enthousiast geworden?

Neem gerust eerst contact met ons op voor een kennismaking met koffie. Hiervoor kan je bellen of Whatsappen met Hans Bosman, Manager H&F, via 06-11880655.

We checken regelmatig de reacties via onze site. Zien we een match, dan nodigen we je direct uit voor een sollicitatiegesprek.

We hebben géén deadline voor deze vacature. We sluiten deze vacature op het moment dat we de juiste kandidaat hebben gevonden. Wacht dus niet te lang met reageren!

Furthermore

At SRON we believe that a workforce diverse in gender, age, and cultural background is key to performing excellent research. We therefore strongly encourage qualified applicants of all ages, sexual orientations, gender expressions, members of minorities, persons with disabilities, and potential dual-academic-career hires to apply.

Online screening may be part of the selection procedure.

Recruitment consultants, please put down the phone. We’ll do the recruitment ourselves so unsolicited acquisition to this vacancy is not appreciated.