Product and Quality Engineer (v/m/x)

21 September 2022
maximaal € 4.695,- per maand
Groningen
hbo
Fulltime

Solliciteer nu

Are you our new colleague?

Is het behalen, borgen en verbeteren van hoge kwaliteitsstandaarden jouw passie? Wil jij een belangrijke bijdrage leveren aan wetenschappelijke instrumenten die op satellieten van ESA en NASA komen? Dan zijn we op zoek naar jou!

You and SRON Netherlands Institute for Space Research

Je gaat deel uit maken van de kwaliteitsafdeling (de Product and Quality Assurance sectie, PA/QA) van de Engineering Group (EG). De EG verzorgt het ontwerp, de bouw, integratie en het testen van prototypes en instrumenten die mee gaan op wetenschappelijke satellieten. Je collega’s hebben allemaal een passie voor techniek, ruimtevaart en uitdagingen die een innovatieve oplossing vragen. Er wordt gewerkt in kleine dynamische teams waar diverse technische specialisten samenwerken.

Your position and team

Voor hulp met onze wetenschappelijke instrumenten zoeken we voor onze vestiging in Groningen een

Product and Quality Engineer (v/m/x)

De Product and Quality Engineer levert een belangrijke bijdrage aan de instrumenten die op satellieten van ESA en NASA komen, zodat wetenschappers in binnen- en buitenland daar baanbrekende ontdekkingen mee kunnen doen over het heelal én over onze eigen Aarde. Jouw bijdrage bestaat uit het borgen van de kwaliteit van zo’n wetenschappelijk instrument. Het gaat hierbij om het instrument maar óók om de materialen en processen die bij de bouw en het testen, vanaf de ontwerpfase tot en met de aflevering, gebruikt worden.

Belangrijke aspecten bij deze complexe instrumenten zijn de eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, testbaarheid, reproduceerbaarheid van de systemen die SRON zelf maakt, evenals de producten van onderaannemers, toeleverende industrie en andere wetenschappelijke instituten. Deze eisen hebt je vastgelegd in een kwaliteitsplan en je zorgt voor de implementatie. Je kan hierbij putten uit een ruim aantal voorbeelden en standaarden, maar geen missie is helemaal gelijk aan de vorige. Je hebt een sleutelrol in het procesbeheer, je voert zelf kwaliteitscontroles uit van onze producten en van de producten van onze partners en je legt natuurlijk de resultaten hiervan vast. Als je een afwijking vaststelt, dan neem je samen met de projectleider de leiding in het onderzoek naar wat er mis is en wat er verder kan en moet gebeuren. Ook dit onderzoek leg je natuurlijk duidelijk en gestructureerd vast. Voor onze vestiging in Groningen zal je ook sterk betrokken worden bij het cleanroom-beheer. Je bent vaak op de werkvloer te vinden en je hebt er plezier aan te begrijpen “how stuff works”.

Your project

Projecten waar je mogelijk aan gaat werken zijn bijvoorbeeld de ESA PLATO-missie, waarmee onderzoek gedaan gaat worden naar atmosferen rond exoplaneten. Of bijvoorbeeld de ESA ATHENA missie, waarvoor SRON een röntgencamera aan het bouwen is.

Position requirements

Je beschikt over een afgeronde opleiding HBO engineering, werktuigbouwkunde, materiaalkunde of chemische technologie. Kennis van componenten, materialen en processen is een aanbeveling. Kennis van kwaliteitssystemen zoals ISO of mogelijk zelfs de ECSS-standaarden van ESA, is een must. Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed en je bent in staat om goede documenten te schrijven.

Kandidaten die in het begin van hun carrière staan of maar aan een deel van de functie-eisen voldoen worden ook verzocht om te reageren.

In het kort:

 • HBO werktuigbouw, materiaalkunde of chemische technologie
 • Kennis van kwaliteitssystemen
 • Perfectionistisch, nieuwsgierig én pragmatisch
 • Goed in Engels en Nederlands (gesproken en geschreven)

What we offer

Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van Product Assurance Manager B in een tijdelijk dienstverband van NWO-I voor 2 jaar met de intentie tot een aanstelling voor onbepaalde tijd bij goed functioneren. Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 10 (maximaal € 4.695,– bruto per maand). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

De standplaats van de functie is Groningen, maar we verwachten van je dat je 1-2 keer per maand naar de hoofdvestiging in Leiden komt.

SRON biedt:

 • 8,33% eindejaarsuitkering
 • 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
 • 8% vakantiegeld
 • Een goede pensioenvoorziening
 • Ruime opleidings- en carrièremogelijkheden
 • Mogelijkheid van flexibele werktijden
 • Mogelijkheid om parttime te werken
 • Een gunstige ouderschapsverlofregeling

Why SRON

 • Je gaat werken aan baanbrekende instrumenten voor wetenschap aan het heelal en de aardatmosfeer
 • De technologische uitdagingen zijn geweldig en in ieder project weer anders
 • Dit is een baan waar jij je persoonlijk verder kan ontwikkelen

About SRON

We have a strong international reputation as 'excellent in space research'. The quality and societal relevance of our science is considered ‘world-leading’. Our mission is to bring about breakthroughs in international space science.

Therefore our Instrument Science Group, supported on project basis by the Engineering Group, technologically enables breakthroughs in our science programmes:

Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

For more information, please contact

Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Paul Hieltjes (hoofd EG) via email: [email protected] of met Martin Grim (groepsleider elektronica) via email: [email protected].

Sollicitaties met cv en motivatiebrief ontvangen we graag via onze site www.werkenbijsron.nl. Je kunt tot uiterlijk 15 oktober 2022 solliciteren.

Furthermore

At SRON we believe that a workforce diverse in gender, age, and cultural background is key to performing excellent research. We therefore strongly encourage qualified applicants of all ages, sexual orientations, gender expressions, members of minorities, persons with disabilities, and potential dual-academic-career hires to apply.

Online screening may be part of the selection procedure.

Recruitment consultants, please put down the phone. We’ll do the recruitment ourselves so unsolicited acquisition to this vacancy is not appreciated.