Instrumentmaker

12 July 2022
Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.
Leiden
mbo
Fulltime

Solliciteer nu

Are you our new colleague?

Ben jij een enthousiaste fijnmechanisch instrumentmaker die graag praktisch bezig is en het belangrijk vindt om dat heel nauwkeurig te doen? Ben jij de persoon die onze wetenschappers wil ondersteunen in hun onderzoek door middel van jouw vakbekwaamheid, creativiteit en knowhow? Dan zien we je graag ons team versterken en helpen onze doelen te verwezenlijken.

You and SRON Netherlands Institute for Space Research

Je produceert en assembleert complexe onderdelen en samenstellingen ten behoeve van (cryogene) lab-opstellingen en instrumenten ten behoeve van ruimteonderzoek. Je werkt hierbij samen met ontwerpers, fysici en collega-instrumentmakers en denkt mee over de te volgen oplossingsrichtingen. Je gaat werken in een zeer goed uitgeruste werkplaats, met conventionele en CNC-frees-machines en in de cleanroom. In deze vacature ligt het zwaartepunt op CNC-verspanen.

Your position and team

Binnen de Engineering Group (EG) wordt hightech mechanica en elektronica van de innovatieve wetenschappelijke instrumenten ontwikkeld, gebouwd en getest. Er wordt gewerkt in kleine dynamische teams waar diverse technische specialisten samenwerken.

Your project

Onze projecten bestaan uit het bouwen van instrumentatie voor ruimteonderzoek (testopstellingen en toepassingen in grondtelescopen/satellieten). Je vervaardigt onderdelen voor cryogene, optische en andere toepassingen waarbij nauwkeurigheid en precisie een hoofdrol spelen. Het gaat om hoge kwaliteit en lage aantallen. Bij de integratie van deze onderdelen werk je ook met speciale verlijmingen en met het aanbrengen van coatings. Vaak ontwikkel je je eigen tooling om deze integratie mogelijk te maken. Goede documentatie en het bijhouden van de werkzaamheden is belangrijk.

Position requirements

Wij zoeken voor deze functie een ervaren en/of een ambitieuze instrumentmaker op MBO(+)-niveau. Je bent zelfstandig, nauwgezet, klantgericht en communicatief. Je hebt een brede vakinhoudelijke kennis en hebt de ambitie om deze verder uit te breiden. Ervaring met 5-vlaks CNC-verspanen is belangrijk. Kennis van EdgeCam is een pré. Sleutelwoorden zijn ‘precisie’ en ‘creativiteit’.

What we offer

Aanstelling zal plaatsvinden in tijdelijke dienst bij NWO-I, ingangsdatum z.s.m. voor een periode van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband. Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen. Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

De standplaats van de functie is Leiden.

NWO-I kent onder andere.:

  • 8,33% eindejaarsuitkering
  • 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis
  • 8% vakantiegeld
  • Een goede pensioenvoorziening
  • Ruime opleidingsmogelijkheden
  • Mogelijkheid van flexibele werktijden
  • Een gunstige ouderschapsverlofregeling

Why SRON

De missie van SRON is het bewerkstelligen van doorbraken in het internationale wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Daartoe ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten. SRON bevordert maatschappelijke toepassingen voor ruimtetechnologie.

About SRON

We have a strong international reputation as 'excellent in space research'. The quality and societal relevance of our science is considered ‘world-leading’. Our mission is to bring about breakthroughs in international space science.

Therefore our Instrument Science Group, supported on project basis by the Engineering Group, technologically enables breakthroughs in our science programmes:

Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

For more information, please contact

Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website www.sron.nl. Voor specifieke vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Jan van Schaijk (sectiehoofd Engineering Realization, [email protected]). Sollicitaties met motivatiebrief en cv ontvangen we graag via onze site www.werkenbijsron.nl uiterlijk tot 1 september 2022.

Bij gebleken gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een vrouw.

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Furthermore

At SRON we believe that a workforce diverse in gender, age, and cultural background is key to performing excellent research. We therefore strongly encourage qualified applicants of all ages, sexual orientations, gender expressions, members of minorities, persons with disabilities, and potential dual-academic-career hires to apply.

Online screening may be part of the selection procedure.

Recruitment consultants, please put down the phone. We’ll do the recruitment ourselves so unsolicited acquisition to this vacancy is not appreciated.