VHDL/DSP Engineer

4 juni 2021
4052
Utrecht
hbo
Fulltime

Solliciteer nu

Are you our new colleague?

Ben jij de persoon die onze wetenschappers wil ondersteunen in hun onderzoek door middel van jouw software vaardigheden, creativiteit en knowhow? Dan zien we je graag ons team versterken en helpen onze doelen te verwezenlijken.

You and SRON Netherlands Institute for Space Research

Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de instrumenten die op toekomstige telescopen en satellieten komen, zodat collega's, wetenschappers in binnen- en buitenland, daar baanbrekende ontdekkingen mee kunnen doen over het heelal en over onze eigen Aarde. Jouw bijdrage bestaat uit het met wetenschappers over allerlei prototypes voor toekomstige ruimtemissies, en uit het ontwerpen en schrijven van software voor die prototypes én daadwerkelijke ruimte-instrumenten.

Your position and team

Je gaat deel uit maken van de elektronica-afdeling van de Engineering Group. De EG verzorgt de software, firmware, elektronische en mechanische ontwerpen en is ook verantwoordelijk voor de bouw, integratie en het testen van prototypes en van ruimte-instrumenten. Je collega’s hebben allemaal een passie voor techniek, ruimtevaart en uitdagingen die een innovatieve oplossing vragen.

Your project

Het is jouw taak om VDHL te schrijven voor het aansturen van allerlei chips (DACs, ADCs, geheugens, sensoren) én om digitale signaalverwerking te implementeren op de sensordata. Denk hierbij aan Fast Fourier Transformaties, FIR, IIR en decimatie¬filters, maar ook aan de implementatie van specifieke protocollen die gebruikt worden op satellieten.

Position requirements

We zoeken mensen met een HBO of universitaire opleiding digitale elektronica die goed zijn in mondelinge en schriftelijke communicatie in zowel het Nederlands als het Engels. Je bent natuurlijk bereid om af en toe te reizen naar andere instituten of bedrijven voor allerlei discussies en testcampagnes. Kennis en ervaring met Python is een bonus!

In het kort:

•                  Firmware engineer voor VHDL voor Xilinx en MicroSemi FPGAs

•                  Affiniteit met hardware, ruimtevaart en wetenschap

•                  Goede kennis en ervaring met signaal verwerking en communicatieprotocollen

•                  Ervaring met testen en het bedienen van allerlei meetapparatuur of debuggers

•                  Passie voor afstemmen op en samenwerken met eindgebruikers

What we offer

Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van design engineer in tijdelijke dienst van NWO-I voor 2 jaar met de mogelijkheid van verlenging. Standplaats is Utrecht. SRON Utrecht verhuist in de nabije toekomst naar Leiden.

Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 9 (maximaal € 4052,- bruto per maand). Inschaling vindt plaats op basis van opleiding en ervaring.

NWO-I kent onder andere:

•                  Een eindejaarsuitkering van 8,33% van het bruto jaarsalaris;

•                  Minimaal 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;

•                  8% vakantiegeld;

•                  Een goede pensioenvoorziening;

•                  Ruime opleidingsmogelijkheden;

•                  Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Why SRON

De missie van SRON is het bewerkstelligen van doorbraken in het internationale wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Daartoe ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten. SRON bevordert maatschappelijke toepassingen voor ruimtetechnologie.

About SRON

We have a strong international reputation as 'excellent in space research'. The quality and societal relevance of our science is considered ‘world-leading’. Our mission is to bring about breakthroughs in international space science.

Therefore our Instrument Science Group, supported on project basis by the Engineering Group, technologically enables breakthroughs in our science programmes:

Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

For more information, please contact

Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met ir. W.M. Grim (Manager Elektronica Engineering, [email protected] Sollicitaties kunt u tot uiterlijk 4 juli 2021 indienen.

Furthermore

At SRON we believe that a workforce diverse in gender, age, and cultural background is key to performing excellent research. We therefore strongly encourage qualified applicants of all ages, sexual orientations, gender expressions, members of minorities, persons with disabilities, and potential dual-academic-career hires to apply.

Online screening may be part of the selection procedure.

Recruitment consultants, please put down the phone. We’ll do the recruitment ourselves so unsolicited acquisition to this vacancy is not appreciated.