Quality Assurance A medewerker

30 september 2021
3633
Leiden
mbo
Fulltime

Solliciteer nu

Are you our new colleague?

Heb je achtergrond op minimaal MBO in een technische richting, bijvoorbeeld als fijnmechanici of werktuigbouwkundige? Heb je kennis van materiaalkunde? Word jij enthousiast van kwaliteitssystemen? Ben je graag betrokken bij het produceren van hoogwaardige kwaliteitsproducten voor ruimtevaart? Dan zien we je graag ons team versterken en helpen onze doelen te verwezenlijken.

You and SRON Netherlands Institute for Space Research

Je werkt in een NWO-instituut dat baanbrekend wetenschappelijk onderzoek verricht. Er zijn circa 250 medewerkers en gasten van vele nationaliteiten. Binnen SRON levert de Engineering Group, met ruim 50 medewerkers, technologische innovatie en een breed pallet aan elektronica, software, mechanica en kwaliteitsborging expertises aan de projecten binnen SRON.

Je bewaakt de kwaliteit van geproduceerde, geassembleerde en geteste complexe vluchtapparatuur. Je werkt hierbij samen met ontwerpers, fysici en instrumentmakers en denkt mee over de te volgen oplossingsrichtingen. Je gaat werken in een zeer goed uitgerust laboratorium, in de clean-room en eventueel deels bij leveranciers en ruimtevaartorganisaties.

Your position and team

Deze functie is onderdeel van de sectie Product and Quality Assurance (PA/QA) Er wordt gewerkt in kleine dynamische teams waar diverse technische specialisten samenwerken.

Your project

Als kwaliteitsinspecteur kom je in aanraking met alle producten die zullen gaan vliegen. Vragen die centraal staan zijn: “kunnen we het maken”, “is het proces met voldoende details vastgelegd” en “zal ons product overleven zodra wij de testfase ingaan”.

Je komt terecht in een beoordelaarsrol en je bent in staat om fijnmechanische- of werktuigbouwkundige ontwerpen en -producten kwalitatief te keuren op vooraf vastgelegde criteria.

Je bent in staat om kritische maak- en testprocessen te doorgronden tot in het kleinste detail en t.a.v. beheersbaarheid en repeteerbaarheid. Je bent proactief, gedreven om fouten te voorkomen, en je bent in staat om je standpunt t.a.v. kwaliteit te verdedigen in een dynamische, multidisciplinaire omgeving waarbij “nieuw” niet altijd beter is.

Zodoende omvat je takenpakket:

• Het realiseren van de kwaliteitsborging van hardware en het ondersteunen van de Product Assurance manager;

• Het doen van afname inspecties zowel binnen SRON als bij toeleverende bedrijven (op gedefinieerde punten); keurt deze goed/af;

• Het rapporteren van de resultaten en het volgen van eventuele productafwijkingen op correctieve acties;

• Het uitvoeren van materiaal/proces analyses t.b.v. fout onderzoek dan wel product ontwikkeling;

• Het geven van inhoudelijk instructie en het begeleiden van de uitvoering van kritische processen tijdens de fabricage en assemblage fase. Je hebt hierbij een pro-actieve rol in het voorkomen van problemen;

• Het inventariseren van alle gebruikte materialen, processen en componenten. Je vat deze samen in overzichten op basis van projecteisen;

Position requirements

Je beschikt over een fijnmechanische- of werktuigkundige -achtergrond op minimaal MBO werk- en denkniveau. Daarnaast heb je een brede kennis van materiaalkunde. Ook beheers je de Nederlandse en de Engelse taal, zowel in woord als geschrift. Ervaring met kwaliteitssystemen is een aanbeveling.

What we offer

Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van Quality Assurance medewerker A in tijdelijke dienst van NWO-I voor 2 jaar met de intentie tot een aanstelling voor onbepaalde tijd. Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen.

De functie is ingedeeld in salarisschaal 8 (maximaal € 3.633,– bruto per maand). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring

De standplaats van de functie is Leiden (eventueel deels in Groningen).

NWO-I kent o.a.:

  • 8,33% eindejaarsuitkering;
  • 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
  • 8% vakantiegeld;
  • Een goede pensioenvoorziening;
  • Ruime opleidings-  en carriéremogelijkheden;
  • Mogelijkheid van flexibele werktijden;
  • Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Why SRON

De missie van SRON is het bewerkstelligen van doorbraken in het internationale wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Daartoe ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten.

SRON opereert internationaal met de reputatie “excellent in space” en we zijn er trots op. De kwaliteit van ons werk en de betekenis voor de maatschappij (“societal relevance”) wordt beschouwd als “world-leading”.

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door een zeer gedreven team van Instrumentwetenschappers, de “Instrument Science Group”, ondersteunt door de “Engineering Group”.

De programma-lijnen bevatten de thema’s Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

About SRON

We have a strong international reputation as 'excellent in space research'. The quality and societal relevance of our science is considered ‘world-leading’. Our mission is to bring about breakthroughs in international space science.

Therefore our Instrument Science Group, supported on project basis by the Engineering Group, technologically enables breakthroughs in our science programmes:

Technology, Astrophysics, Earth science (atmospheric science), Exoplanetary science.

For more information, please contact

Meer bijzonderheden over SRON zijn te vinden op onze website: www.sron.nl.

Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Vitor da Silva (hoofd PA/QA groep) via email: [email protected].

Sollicitaties met cv en motivatiebrief ontvangen we graag via onze site www.werkenbijsron.nl. Je kunt tot uiterlijk 5 November 2021 solliciteren.

Bij gebleken gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een vrouw

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

Furthermore

At SRON we believe that a workforce diverse in gender, age, and cultural background is key to performing excellent research. We therefore strongly encourage qualified applicants of all ages, sexual orientations, gender expressions, members of minorities, persons with disabilities, and potential dual-academic-career hires to apply.

Online screening may be part of the selection procedure.

Recruitment consultants, please put down the phone. We’ll do the recruitment ourselves so unsolicited acquisition to this vacancy is not appreciated.