Instrumenttechnicus

8 september 2023
maximaal € 3.579,- bruto per maand
Groningen
mbo
Fulltime

Solliciteer nu

Are you our new colleague?

Staat bij jou kwaliteit hoog in het vaandel en kijk je altijd kritisch naar je eigen werk? Ben je graag praktisch bezig en vind je het leuk om in een hightech omgeving te werken? Ben jij de persoon die onze wetenschappers wil ondersteunen in hun onderzoek door middel van jouw technische vaardigheden, creativiteit en kennis? Dan ben je welkom in ons team!

You and SRON Netherlands Institute for Space Research

Onze elektronica afdeling, locatie Groningen, bestaat uit een klein team met verschillende vaardigheden zoals RF techniek, analoge / digitale elektronica en embedded software.

De praktische werkzaamheden worden uitgevoerd door een instrumenttechnicus. Hierbij heb je de beschikking over moderne apparatuur zoals microscopen, geavanceerde soldeerstations en PCB-assemblageapparatuur. Als afdeling ondersteunen wij de wetenschappers bij hun onderzoek en ontwikkeling van nieuwe ruimtevaart-instrumenten.

Your position and team

De werkzaamheden van de research technicus bestaan onder andere uit het vervaardigen en assembleren van (vlucht) elektronica zoals PCBs en (cryogene) kabelbomen, het uitvoeren van fijnmechanisch assemblagewerk en integratie van elektronica en mechanica in complexe meetopstellingen en testen aan de hand van procedures. De werkzaamheden vinden deels plaats in een cleanroom en vereist zeer hoge kwaliteit. Bijna alles dat gemaakt wordt is in kleine aantallen en bijna alles dat we doen is uniek.

Your project

Je gaat werken binnen projecten zoals bijvoorbeeld het ESA ATHENA-project, waarvoor SRON meewerkt aan het XIFU-instrument dat met de hoogste nauwkeurigheid röntgenspectra van het hete heelal gaat maken. Voor het PLATO-project testen we camera’s die op zoek gaan naar exoplaneten. Veel van de testapparatuur hebben we zelf ontwikkeld. Ook werken we aan potentiële NASA-missies, die in het infrarood gaan kijken naar bijvoorbeeld stervorming in het heelal. Dit vraagt nu al ontwikkeling en bouw van prototypes voor al dit onderzoek.

Position requirements

We zoeken iemand met MBO werk- en denkniveau. Ook schoolverlaters worden van harte uitgenodigd om te solliciteren. Omdat nauwkeurig werken een vereiste is in deze functie, willen we hiervan graag aantoonbare ervaring zien in de vorm van een portfolio van kleine of grote projecten, bij voorkeur met detailfoto’s en uitleg. Dit mogen zowel professionele als hobbymatige projecten zijn of projecten die voor een studie zijn gemaakt. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

What we offer

Aanstelling zal plaatsvinden in de functie van Technicus (A) in tijdelijke dienst van NWO-I voor de duur van 2 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Van toepassing is de cao-Onderzoekinstellingen. Maximaal fulltime jaarinkomen inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering is ongeveer € 50.000,-. Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. De standplaats van de functie is Groningen.

NWO-I kent o.a.:

  • 8,33% eindejaarsuitkering;
  • 42 vakantiedagen per jaar op fulltime basis;
  • 8% vakantiegeld;
  • Een goede pensioenvoorziening;
  • Ruime opleidingsmogelijkheden;
  • Een gunstige ouderschapsverlofregeling.

Why SRON

SRON's missie is het bewerkstelligen van doorbraken in het internationale wetenschappelijk onderzoek vanuit de ruimte. Daartoe ontwikkelt SRON grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten, waarmee het instituut astrofysisch, aardgericht en exoplaneetonderzoek verricht.

Als nationaal expertise-instituut adviseert SRON de overheid en coördineert het nationale bijdragen vanuit de wetenschap aan internationale ruimtemissies. SRON bevordert maatschappelijke toepassingen voor ruimtetechnologie.

About SRON

SRON is een onderzoeksinstituut van NWO-I. NWO-I is een koepelorganisatie voor negen nationale onderzoeksinstituten: AMOLF, ARCNL, ASTRON, CWI, DIFFER, Nikhef, NIOZ, NSCR en SRON. De NWO-instituten bundelen hun krachten rondom een onderzoeksvraag en verbinden de Nederlandse wetenschap met de internationale wetenschappelijke gemeenschap.

NWO-I wil een organisatie zijn waar iedereen zich welkom voelt, zichzelf kan zijn en het beste uit zichzelf en uit de samenwerking met anderen kan halen. We streven naar een diverse organisatie met een inclusieve cultuur waar iedereen gelijkwaardig is.

Voor meer informatie, bekijk eens:

www.sron.nl

www.nwo-i.nl

For more information, please contact

Voor nadere inlichtingen over de inhoud van de functie kunt u contact opnemen met Heino Smit, coördinator elektronica afdeling Groningen via [email protected].

Furthermore

Wij stellen acquisitie naar aanleiding van deze advertentie niet op prijs.

Online screening kan deel uitmaken van de selectieprocedure.