Werken bij SRON

Vacatures

SRON Netherlands Institute for Space Research

Net als aan onze instrumenten en wetenschap, stellen we ook aan onze medewerkers hoge eisen. Dat hoge niveau bereiken we alleen als één plus één drie is. Dus wanneer collega’s elkaar stimuleren en de uitdaging blijven zoeken. Dit komt onze instrumenten en onze wetenschappelijke output ten goede. Ik word er heel blij van om hiervoor vanuit mijn professie goede ondersteuning te bieden.

Sandra van Gessel

HR Manager

Aangesloten bij

“Workplace Pride is een stichting zonder winstoogmerk die zich inzet voor het verbeteren van het leven van Lesbiennes, Gays, Bisexuelen, Transgenders en Intersex (LGBTI) mensen op de werkplek wereldwijd. We streven naar een wereld van inclusieve werkplekken waar LGBTI-mensen echt zichzelf kunnen zijn, gewaardeerd worden en, door hun bijdragen, helpen om het voortouw te nemen voor anderen.”

We zetten ons in voor diversiteit op de werkplek en een inclusieve cultuur. Daarom nodigen we mensen vanuit alle denkbare achtergronden nadrukkelijk uit te solliciteren. Iedereen is anders en heeft unieke talenten. Dat omarmen we, want het maakt ons sterk en innovatief. We vinden het leuk als jij een verrijking bent voor onze organisatie.

Onze ene zon, op veel verschillende manieren bekeken.

Image: NASA

Lorenza Ferrari

"Ik ben blij bij SRON te werken. SRON laat je je ambities volgen en jezelf ontwikkelen, in de richting en op de manier die je zelf kiest. SRON ondersteunt dat ook. Het is een organisatie waar je een goede balans kunt vinden tussen werk en gezin."

Lorenza Ferrari, hoofd sectie Instrument Science Cryo Groningen

Foto: Academic Stories

Zie meer over Lorenza

 


Gerrit Boer

“Ik werk sinds 2016 bij SRON, 20 uur per week. Zo'n huismeesters-functie is op mijn lijf geschreven. Dingen opknappen, controlerondes lopen, afwisseling en leuke collega’s, dat is het helemaal. Ik werd 13 jaar geleden ziek, en ben daardoor voor 50% afgekeurd. Mijn 20 uur hier gaan gelukkig goed en met veel plezier.”

Gerrit Boer, medewerker Housing & Facility

Foto: Mark Leeman


Nathalie Gorter en Sander van Loon

 

 

 

“Als hardware eenmaal vliegt moet het 100% goed zijn. Als het is gelanceerd kunnen we er niet meer bij. Er zijn weinig beroepen waarin je elkaar zo scherp moet houden.”

Sander van Loon, research instrumentmaker & assembleur vluchthardware

Nathalie Gorter, kwaliteitscontroleur

Foto: Mark Leeman

Zie: De instrumentmaker en de kwaliteitscontroleur


Henk van Weers

 

 

 

“Ik wilde heel graag een baan waarbij ik van begin tot eind betrokken kan blijven bij wat ik ontwerp. Een ruimte-instrument meemaken van de tekentafel tot en met de lancering, en daarna zelfs nog de data-analyse, dat is uniek.”

Henk van Weers, Mechanical Design Engineer

Foto: Karlijn Meinders (BNR)

Zie: Henk over zijn werk

Jelle de Plaa

"Als kind was ik al gefascineerd door exotische werelden. Naast vreemde landschappen, dinosauriërs en het leven onder water, prikkelde vooral de sterrenhemel mijn fantasie.

Nu bestudeer ik als sterrenkundige de grootste structuren in het heelal en de zwarte gaten die daarin bellen blazen. Ik gebruik daarvoor speciale ruimtetelescopen, maar begon ooit met het kijken naar sterren met een telescoop vanuit de achtertuin"

Jelle de Plaa, Astrofysicus

Foto: SRON

Lees hier Jelle's blogs voor Wetenschap.nu

 

Zhenlin Zhu

 

 

 

 

 

 

"SRON biedt een prettige werkomgeving en geeft veel steun aan promovendi om hun carrière te helpen starten. Als tweedejaars promovendus in de Astrophysics groep geniet ik van mijn onderzoek naar de grootschalige structuren van ons universum en waardeer ik vooral de nauwe samenwerking met mijn collega's."

Zhenlin Zhu, PhD fellow

Foto: SRON
 

Deepak Eappachen

"Het is fascinerend om exotische astrofysische verschijnselen, die als transients aan de hemel verschijnen, te observeren met de beste telescopen ter wereld. SRON biedt een geweldige plek om te werken, uitstekende collega's en de mogelijkheid om ons collectieve begrip van de kosmos te vergroten"

Deepak Eappachen, PhD fellow

Foto: Glenn-Michael Oomen