Onderzoeker Lorenza Ferrari volgt ambities en houdt balans

“Ik werk graag bij SRON, omdat ik denk dat de organisatie je in staat stelt om een goede balans te vinden tussen werk en gezin. Ik kan gemakkelijk een vrije dag met mijn manager regelen als ik wat extra tijd nodig heb met de kinderen, zolang ik maar op tijd het werk kan doen dat ik moet doen. SRON laat je je ambities volgen en je ontwikkelen, in de richting en op de manier die je kiest, en ondersteunt dat.”

“Mijn ambitie tot nu toe was om te werken aan een stuk hardware dat naar de ruimte gaat. Tot nu toe gebeurde dat niet. Maar de situatie gaat veranderen met PLATO, mijn huidige project. De satelliet wordt in 2026 gelanceerd. Ik ben de projectmanager van de laatste fase van het testen en kalibreren van de vluchthardware die wordt geassembleerd. Ik word er blij van dat mijn ambities eindelijk waarheid worden.”

“Intussen bekijk ik wat de volgende stap moet worden. Ik werk graag in teams en ik denk dat interactie met mensen mijn sterke punt is. Een combinatie van projectmanagement en technische ontwikkeling is wat ik leuk vind. Ik denk dat PLATO me leert of wat ik nu heb gekozen een goede keuze voor mij was of niet. Ik zie mijn ontwikkeling en carrière als een dynamisch proces. Uiteindelijk is dat waar mensen goed in zijn: zich aanpassen aan nieuwe situaties.”

Lorenza Ferrari,
hoofd sectie Instrument Science Cryo Groningen
projectmanager voor het testen en kalibreren van vluchthardware voor de PLATO ruimtemissie

Lees ook het interview met Lorenza in Academic Positions: In Search of the Next Earth

 

Foto’s collage: Academic Stories, ESA, en het PLATO consortium